Moderna krijgt EU-goedkeuring Covid-19 medicijn

Namens Moderna willen we graag het volgende persbericht met u delen: Moderna meldt de goedkeuring door de Europese Commissie van de Advance Purchase Agreement voor de eerste 80 miljoen doses mRNA-vaccin tegen COVID-19 (mRNA-1273).

De kernpunten zijn:

  • De Europese Commissie heeft een overeenkomst goedgekeurd om 80 miljoen doses mRNA-1273, Moderna's kandidaat-vaccin tegen COVID-19, veilig te stellen.
  • de Europese Commissie heeft de mogelijkheid om tot 80 miljoen extra doses aan te schaffen.
  • De overeenkomst getuigt van de inzet van Moderna om haar vaccin in meerdere landen beschikbaar te stellen.

    "Wij waarderen het getoonde vertrouwen van de Europese Commissie in ons mRNA-vaccinatieplatform door mRNA-1273 in haar portefeuille van vaccins op te nemen. We realiseren ons dat de aanpak van deze wereldwijde pandemie een aantal oplossingen vereist en we zijn trots op de rol die Moderna in deze wereldwijde inspanning heeft kunnen spelen", aldus Stéphane Bancel, Chief Executive Officer van Moderna. "We hebben onze productiecapaciteit buiten de Verenigde Staten uitgebreid met onze strategische partners, Lonza en Rovi, om ongeveer 500 miljoen doses per jaar te kunnen leveren en mogelijk tot 1 miljard doses per jaar vanaf 2021, indien goedgekeurd".