Moderna start productie Nederland met Lonza

De overeenkomst betreft de totstandkoming van een nieuwe productielijn in Lonza's vestiging in Geleen (Nederland). Dit zal bijdragen aan de levering van nog eens 300 miljoen doses (50 µg) per jaar van Moderna's geactualiseerde booster-kandidaat, indien deze wordt goedgekeurd.

- Naast de eerder aangekondigde investeringen in de nieuwe geneesmiddelen productie met ROVI in Granada, Spanje, verwacht het bedrijf nu het equivalent van 600 miljoen doses van 50 µg per jaar te kunnen leveren vanuit de productie binnen de Europese Unie.
- Beide nieuwe productie lijnen voor nieuwe geneesmiddelen in de Europese Unie zullen naar verwachting voor het einde van 2021 operationeel zijn.

"We danken onze productiepartners voor hun werk en hun inzet en zijn er trots op dat we voortbouwen op de sterke basis die we met Lonza hebben gelegd om onze productiecapaciteiten in Europa verder te vergroten," aldus Juan Andres, Moderna's Chief Technical Operations and Quality Officer. "Deze extra capaciteit zal ons helpen onze productie verder op te schalen terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van best-in-class variant boosters, zodat we kunnen bijdragen aan het zo snel mogelijk beëindigen van deze pandemie."