Aalberts Industries sterk bij Europese midcaps

Aalberts Industries outperformt Europese midcaps

Aalberts Industries behoort momenteel in het midcapsegment tot de best presterende midcaps van Europa. Over de afgelopen 12 maanden staat de midcap maar liefst 49 procent hoger. De Europese midcaps staan 21 procent in de plus. Voor een aandeel Aalberts Industries wordt nu 41 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese midcaps worden nu op 25 verhandeld.

Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,72 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,52 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 227 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,08 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 20,34 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,64 cent verwacht. Aalberts Industries's dividendrendement komt hiermee op 1,51 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industrie�n sector ligt op een magere 0,10 procent.

Recentste taxaties rond de 39 euro

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industri�le bedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, ING en NIBC.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aalberts Industries's beurswaarde 4,68 miljard euro.

Historische beurskoersen Aalberts Industries

financiele analyse aalbertsindustries

Het aandeel staat om 17.29 2,13 procent hoger op 42,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.