Onzekerheden vaccin Astrazeneca

Astrazeneca bleek een grote fout bij haar vaccinonderzoek gemaakt te hebben zo werd vandaag bekend. Aan een groep met deelnemers werd juist een te lage dosering van het testvaccin toegediend. En juist deze groep bleek relatief sterker bestand tegen corona (70 procent effectiviteit). De groep die wel de hogere dosering kreeg had juist een lagere effectiviteit: 62 procent.

Astrazeneca bijna gehackt

Vandaag werd bekend dat er bij Astrazeneca pogingen gedaan zijn door hackers om in te breken. Het betreft hackers uit Noord-Korea zo meldde persbureau Reuters vandaag. De pogingen zouden zonder succes zijn geweest en waren ook gericht op de afdelingen waar aan een covid-19 medicijn gewerkt wordt. De hackers proberen zich normaal voor te doen via Linkedin en Whatsapp. Ze stuurden documenten voor werk naar het bedrijf maar in die documenten bleek kwaadaardige software te zitten.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 26,43 miljard GBp. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 24,38 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Astrazeneca kantoor Nijmegen ©

Astrazeneca
Astrazeneca


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 5,33 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 405 GBp verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 19,13 te liggen.

Fors dividend Astrazeneca

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 281 GBp. Astrazeneca 's dividendrendement ligt dus op 3,63 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0,2 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 25 februari een interimdividend van 140,07 GBp uit zal gaan keren.

Laatste analistentaxaties rond de 9467 GBp

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van JP Morgan, Morgan Stanley en KBC Securities

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 9817,02 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 6 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5871 en de 10120 GBp.

Historische beurskoersen Astrazeneca

financiële analyse astrazeneca

Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Het aandeel staat om 17.59 0,28 procent hoger op 7748 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.