Merck & Co verkoop belang in Moderna

Vandaag werd bekend dat Merck KGaA & Co haar belang in Moderna van de hand heeft gedaan. Merck KGaA & Co stapte pas twee jaar terug in Moderna. Destijds investeerde het bedrijf zo'n 125 miljoen dollar in Moderna. Sindsdien is de beurskoers van Moderna ruim 620 procent gestegen. Dit komt natuurlijk vooral door de ogenschijnlijke successen met de ontwikkeling van haar coronavaccin. De afgelopen weken bereikte Moderna bijna dagelijks een nieuw koersrecord.

De beide bedrijven blijven wel samenwerken op het gebied van kankervaccins.

De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 48,13 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 51,75 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Pfizer Rotterdam noord ©

Pfizer
Pfizer


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 15,88 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,83 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,93 te liggen.

Fors dividend Pfizer

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,41 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,58 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0,2 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 29 januari een interim-dividend van 27 cent uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 45 dollar

ABN AMRO , JP Morgan en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 225,31 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 14 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 41 dollar.

Historische koersen aandeel Pfizer

historische koersen pfizer

Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Om 19.48 staat het aandeel 3,07 procent hoger op 39,41 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.