Analisten noemen koers Aperam gelijk aan fair value

De beurskoers van het aandeel Aperam zou nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, in lijn met de meeste taxaties zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Aperam zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers.

Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 32,56 euro. Dit is circa 0,03 procent meer dan de huidige koers van 32,55 euro.

Weinig eenstemmigheid waarderingen Aperam

fundamantele data

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 3,63 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 4,24 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Aperam Belgie Genk ingang2 ©

Aperam
Aperam


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 104 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,3 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 25,04.

Fors dividend Aperam

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,77 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 5,44 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,13 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 2 maart een interim-dividend van 44 cent uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 35 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , DeGroof Petercam en Deutsche Bank .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2,72 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 28 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 34 euro.

Koershistorie Aperam 2007-2020

aandelenanalyse aperam

Klikt u hier voor dividend aandeel Aperam. Om 16.45 koerst het aandeel 0,22 procent hoger op 32,55 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.