Koers Micron Technology hard omhoog door hogere prijzen chips

De beurskoers van het aandeel Micro Technology ging in 2017 gigantisch hard omhoog (de beurskoers verdubbelde ruimschoots). De euforie over het aandeel komt deels door de gestegen prijzen voor de NAND en DRAM chips. Over het vierde kwartaal steeg Micron Technology 's omzet met ruim 90 procent. Veel analisten denken dat het aandeel nog verder door kan stijgen ondanks een verwachte daling in de vraag naar geheugenchips. Eerder meldde ook zakenbank JP Morgan dat de angst voor een uitval van de vraag naar chips zeker onterecht is (mede door gestegen vraag uit China).

Kevin Cassidy, analist bij het Amerikaanse Stifel, gaf onlangs een koopadvies met een koersdoel van 65 dollar voor het aandeel. Ook analist Blayne Curtis van Barclays stelt dat het aandeel ondanks de harde stijgingen nu nog ondergewaardeerd is. Curtis baseert dit mede op zijn verwachting van een enorme stijging van de vraag naar flash geheugenkaarten. Over de afgelopen maanden heeft het bedrijf zich minder afhankelijk gemaakt van de omzet van haar geheugenkaarten.Veel van Micron Technology 's chips worden nu in de zelfrijdende auto's gebruikt. Binnenkort zal Nvidia haar DRIVE PX2 platform lanceren waarvan de hardware weer door Micron Technology geleverd wordt. De consensus is dat de markt van chips voor de zelfrijdende auto's nog fors zal groeien.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 25,04 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 20,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Micron Technology in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 9,45 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 7,87 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 5,24 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,13 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 0,32 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,24 procent.

Laatste taxaties rond de 54 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van UBS , Barclays en Credit Suisse .

Micron Technology 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 42,86 miljard dollar.

Om 15.35 stond het aandeel 1,07 procent lager op 41,21 dollar.

Historische koersen Micron Technology afgelopen 10 jaar

koersdata microntechnology

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.