Plug Power gewild, ver met waterstof

Het aandeel Plug Power won afgelopen maandag ruim 16 procent op 26 dollar en tikte hiermee haar hoogste niveau van dit jaar aan. Het bedrijf is de laatste tijd populair vanwege haar sterke positie in de wereld van de brandstofceltechnologie. Het bedrijf maakt waterstoftoepassingen voor zowel de industrie als de energiesector. Over het derde kwartaal zag het bedrijf haar resultaten stijgen.

Veel analisten noemen het aandeel ondergewaardeerd. Recent verhoogden de analisten van Oppenheimer hun koersdoel naar 23 dollar bij een koopadvies. Analist Craig Irwin, analist bij Roth Capital, verhoogde zijn koersdoel naar 22 dollar. Door de recente koerssprong staat het aandeel hier dus al boven.

Plug Power koersen

Plug power koers

Jaarverwachtingen Plug Power

Over 2020 verdient het bedrijf uit Latham volgens de gepolste analisten uit op 324,08 miljoen dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 230,24 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Plug Power Inc in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 107 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 31 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -92,71 uit.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de industriële bouwkundige bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,24 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 6,3 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 836 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 29 dollar.

Historische koersen aandeel Plug Power Inc

aandeel plugpowerinc

Klikt u hier voor dividend aandeel Plug Power Inc. Het aandeel sloot dinsdag op 28,74 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.