Plug Power, Renault lanceren JV om dit jaar bestelwagens op waterstof te maken

 • Plug Power (NASDAQ:PLUG) en Renault (OTCPK:RNLSY) zeggen dat ze hun Hyvia-joint venture zijn begonnen om op waterstof aangedreven lichte bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen.
 • De bedrijven zien Hyvia als de "first-to-market met kant-en-klare waterstofmobiliteitsoplossingen: lichte bedrijfswagens met brandstofcellen, waterstoflaadstations, levering van koolstofvrije waterstof, onderhoud en beheer van wagenparken."
 • De JV is van plan om tegen het einde van dit jaar te beginnen met de bouw van drie typen bestelwagens met brandstofcel in bestaande Renault-fabrieken in Frankrijk.
 • De drie modellen zijn gebaseerd op het Renault Master-platform van bestelwagens en gebruiken dezelfde elektromotoren die nu de volledig elektrische versie van de Master aandrijven.
 • "Het doel is natuurlijk snelheid - dat is onze eerste zorg", zegt Hyvia's CEO David Holderbach tegen Bloomberg.

  De omzet van het concern uit Latham over dit jaar komt uit op 469.48 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2020 toen de omzet -93.24 miljoen dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Plug Power Inc in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 135 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 25 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -122.32.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de industriële bouwkundige bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.59 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 9.28 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 527 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 75 dollar.

  Historische beurskoersen Plug Power Inc

  koersdata plugpowerinc

  Het aandeel sloot vrijdag op 30.58 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.