Microsoft nauw samen met CIRC voor drones

Microsoft gaat nauw samen met Coretronic Intelligent Robotics (CIRC) voor de ontwikkeling van drones. Dit wordt weer vanuit Microsoft 's Azure platform opgebouwd. De toepassingen moeten onder andere real-time beelden van drones door kunnen geven. Dit in bijna alle soorten weer zo willen de bedrijven. De zogenaamde 'skywatch' gaat alle data van de drones verwerken via Microsoft 's software en cloud.

Via de ontworpen toepassingen kunnen ook van 2D beelden 3D beelden gemaakt worden. Via deze technieken zouden ook weersvoorspellingen en natuurrampen beter in kaart gebracht kunnen worden.

Microsoft lange termijn

De omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar komt uit op 158,3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 143,02 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Microsoft Nederland Schiphol vliegveld ©

Microsoft
Microsoft


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 51,4 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6,76 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 31,68 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2,16 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,01 procent. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,16 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 17 februari een interimdividend van 56 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1636,6 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 40 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 233 dollar.

Historische koersen Microsoft voorbije 10 jaar

beurskoers microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot dinsdag op 214,13 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.