Meer omzet en winst Sligro

Sligro heeft de omzet en de winst in het eerste halfjaar zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dit bleek donderdag uit de halfjaarresultaten van de onderneming. Zowel Foodservice (de groothandelstak) als Foodretail (supermarkten) liet een omzetgroei zien die sterker was dan de groei van de markt.

De omzet van de onderneming kwam uit op 1,185 miljard euro, 6,2 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst nam met 20,3 procent toe tot 34 miljoen euro.

Sligro onthield zich van het uitspreken van een concrete verwachting voor heel 2011, maar stelde wel dat de economische vooruitzichten nog onzeker zijn.

Het bedrijf verwacht dat de consumentenbestedingen stabiel zullen blijven. Bij een dergelijke markt horen volgens Sligro sterke prijsconcurrentie en druk op de winstmarges.

De ombouw van 20 in 2010 overgenomen Sanders Supermarkten naar de EMTE-formule van Sligro is afgerond. Sligro gaat in de tweede jaarhelft bouwen aan de groei van deze vestigingen. De laatste Golff-supermarkten worden de komende maanden ook omgebouwd tot EMTE.

ANP