Imtech doet weer overname in Zweden, koers stijgt 1 procent

Imtech heeft woensdag bekend gemaakt dat het de Zweedse energie- en klimaatspecialist Sydtotal overneemt. Door de overname zal Imtech haar positie op de Zweedse markt voor technische dienstverlening versterken. De aankoop van het Zweedse Sydtotal, met zo’n 300 medewerkers en een opbrengst van 80 miljoen euro, zal in contanten worden betaald en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het aandeel Imtech noteert omstreeks 12.24 uur een winst van 1 procent op een koers van 22,75 euro.

Groeistrategie 2015
In een reactie van CEO René van der Bruggen zegt hij dat de overname van Sydtotal prima past in de groeistrategie voor 2015 in Nordic (Zweden, Noorwegen en Finland). Zo streeft Imtech in 2015 naar een omzet van circa 1 miljard euro door een combinatie van gezonde autonome groei en aanvullende acquisities. De opbrengsten in deze regio in 2010 waren ruim 600 miljoen euro.

<a href='/aandeel/292-imtech'> Imtech </a> topman René van der Bruggen nieuwe overname
René van der Bruggen
Volgens van der Bruggen past Sydtotal perfect bij Imtech en voegt het bedrijf hoogwaardige competenties op het gebied van energie en klimaat toe aan Imtech ’s dienstenportfolio. Hieraan voegt de topman toe dat vooral door de positieve ontwikkelingen op de energiemarkt in Nordic de verwachtingen met deze overname een extra groei kunnen laten zien.
Imtech nam eerder dit jaar al twee bedrijven over in Noorwegen ter versterking van haar marktpositie. In Zweden nam Imtech de kleine technische dienstverlener Comfortgruppen over.

Sydtotal
De Zweedse energie- en klimaatspecialist is in 2000 opgericht door het merendeel van het huidige management en sindsdien snel gegroeid, voornamelijk autonoom maar ook door aanvullende acquisities. Priveq Investment heeft een meerderheidsbelang van 57 procent in Sydtotal en een Zweeds Private Equity fonds samen met het management/medewerkers bezitten 43 procent van de uitstaande aandelen. Het huidige management van Sydtotal zal de komende jaren aanblijven om de continuïteit te waarborgen.