Adyen dit jaar stevige outperformer in Nederland

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 167 procent tot één van de betere aandelen van de Nederlandse beurs. Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 12 procent hoger. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+24 procent). Het gemiddelde Nederlandse aandeel steeg sinds begin dit jaar ruim 12 procent.

Rendementen Adyen versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Adyen over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 24 procent.

Adyen zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over 2020 verdient het bedrijf uit Amsterdam volgens de gepolste analisten uit op 673,7 miljoen euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 2,66 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adyen in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Adyen Amsterdam Beursplein ©

Adyen
Adyen


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 256 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Adyen 's resultaat per aandeel op een winst van 8,32 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 234,31.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,16 procent.

Recentste taxaties rond de 2048 euro

Credit Suisse , Bank of America Merrill Lynch en Morgan Stanley gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 57,62 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 163 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 664 en de 1976 euro.

Historische koersen Adyen voorbije 10 jaar

aandelenanalyses adyen

Klikt u hier voor dividend aandeel Adyen. Het aandeel staat om 12.54 3 procent lager op 1949,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.