Cisco naar rechtbank om overname Acacia

Cisco vraagt ​​Cisco vraagt ​​goedkeuring van de rechtbank om Acacia te dwingen de fusie van $ 2,6 miljard af te ronden

 • In juli 2019 kondigde Cisco de overname aan van Acacia, dat componenten aan het bedrijf leverde. Cisco zei destijds dat de aankoop ten goede zou komen aan de bestaande bedrijfsnetwerkportfolio van het bedrijf
 • Volgens de voorwaarden van de deal moest Cisco voldoen aan een reeks sluitingsvoorwaarden, een standaardprocedure in de meeste M & A-deals
 • Volgens Acacia is aan deze voorwaarden echter niet op tijd voldaan. Op 8 januari zei Acacia dat het bedrijf "ervoor had gekozen om de fusieovereenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen" en beschuldigde Cisco ervan geen goedkeuring te hebben verkregen van de Chinese overheid voor marktregulering (SAMR).
 • Cisco zegt dat het eerder door SAMR is meegedeeld dat de door het bedrijf verstrekte informatie "voldoende was om de relevante mededingingsbezwaren weg te nemen"
 • Bovendien vroeg de techgigant om een ​​bevel dat Acacia ervan weerhoudt de deal te beëindigen "totdat de rechtbank deze zaken heeft opgelost"
 • Volgens Bloomberg is dit tijdelijke gerechtelijk bevel verleend en zal de zaak ook worden versneld
 • Acacia is een leverancier van componenten en fabrikant van snelle optische interconnectproducten voor netwerkdoeleinden

  Cisco verwachtingen

  De omzet van het bedrijf uit San Jose over dit jaar komt uit op 48,8 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 49,3 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Cisco Systems San Jose ©

  Cisco Systems
  Cisco Systems


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 13,36 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,17 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,31 te liggen.

  Fors dividend Cisco Systems

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,45 dollar. Cisco Systems 's dividendrendement komt neer op 3,2 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,42 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 2 april een interimdividend van 37 cent uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 192,78 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 50 dollar.

  Historische koersen aandeel Cisco Systems

  historische koersen ciscosystems

  Klikt u hier voor dividend aandeel Cisco Systems. Het aandeel sloot maandag op 45,36 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.