Apple en Hyundai gaan elektrische auto's starten

 • Hyundai Motor en Apple zijn van plan om tegen maart een partnerschapsovereenkomst te ondertekenen voor zelfrijdende elektrische auto's

 • Ze streven ernaar de productie rond 2024 in de VS te starten

 • Dit nieuws volgt op een verklaring van Hyundai Motor dat het in vroege gesprekken was met Apple om een zelfrijdende elektrische auto in 2027

 • Verwacht wordt dat de bedrijven de auto's zullen bouwen in de fabriek van Kia Motors (een dochteronderneming van Hyundai Motor) in Georgië, of gezamenlijk zullen investeren in een nieuwe fabriek in de VS om tegen 2024 100.000 voertuigen te produceren.

 • De volledige jaarlijkse capaciteit van de voorgestelde fabriek zou 400.000 voertuigen bedragen

 • Eind 2020 kondigde Apple aan vooruitgang te boeken met technologie voor autonome auto's en dat het tevens voortgang heeft om een personenauto te produceren die zou al in 2024 zijn eigen baanbrekende batterijtechnologie kunnen gebruiken

  Apple verwachtingen

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Cupertino over dit jaar ligt volgens de analisten op 316,49 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 274,52 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Apple Infinite Loop Silicon Valley ©

  Apple
  Apple


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 66,44 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 32,2.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 85 cent verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 0,66 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,42 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interimdividend van 21 cent uit zal gaan keren.

  Recente koersdoelen rond de 132 dollar

  Credit Suisse , UBS en Wedbush Morgan Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2289,16 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 66 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 139 dollar.

  Historische koersen aandeel Apple

  aandelenanalyses apple

  Klikt u hier voor dividend aandeel Apple. Het aandeel staat om 17.38 1,57 procent hoger op 128,8 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.