ConocoPhillips voltooit overname Concho

 • ConocoPhillips kondigde aan dat het de overname van Concho Resources heeft afgerond na goedkeuring door aandeelhouders van beide bedrijven.
 • In overeenstemming met de transactievoorwaarden werd elk gewoon aandeel Concho omgezet in het recht om 1,46 gewone aandelen ConocoPhillips te ontvangen op het effectieve moment van de fusie.
 • ConocoPhillips zegt dat de nieuwe gefuseerde entiteit het grootste onafhankelijke olie- en gasbedrijf zal zijn, met een pro forma productie van meer dan 1,5 miljoen vaten olie-equivalent per dag.
 • De wereldwijde onderzoeks- en adviesgroep voor energie, metalen en mijnbouw Wood Mackenzie heeft gezegd dat de combinatie "een goed voorteken is voor de vooruitzichten van het olie-universum op de langere termijn".

  Fundamentals ConocoPhillips

  Beleggers in het aandeel ConocoPhillips kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel ConocoPhillips tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk toch wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.69 dollar verwacht. ConocoPhillips 's dividendrendement komt dus op 4.05 procent uit. Het doorsnee dividend van de energiebedrijven ligt op een schamele 0.76 procent.

  Historische dividendrendementen ConocoPhillips

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Houston volgens de analisten uit op 18.37 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 32.43 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 1.02 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 95 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -43.87 te liggen.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 47.45 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 62 dollar.

  Historische beurskoersen ConocoPhillips

  koersgrafieken conocophillips

  Klikt u hier voor dividend aandeel ConocoPhillips. Het aandeel sloot dinsdag op 41.68 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.