Uber snijdt 15% van het personeelsbestand van Postmates

 • Afgelopen zomer nam Uber (NYSE: UBER) de bezorgdienst Postmates over voor $ 2,65 miljard nadat de acquisitiegesprekken met Grubhub waren mislukt.
 • Uber heeft meer dan 185 Postmates-werknemers geschrapt terwijl de ride-hail-gigant werkt aan de integratie van zijn aankoop in de Uber Eats-business.
 • Tot de vertrekkers behoren Postmates-oprichter / CEO Bastian Lehmann en het grootste deel van het executive team.
 • De bezuinigingen vertegenwoordigen ongeveer 15% van het totale personeelsbestand van Postmates.
 • Door pandemie gedreven kracht in de Eats-business hielp om de verminderde vraag naar hagel te compenseren.
 • Toen Uber in november de resultaten over het derde kwartaal rapporteerde, daalde de omzet uit Mobiliteit met 53% in vergelijking met het jaar ervoor en de omzet uit bezorging met 125%.

  Uber fundamentals

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit San Francisco over dit jaar ligt volgens de analisten op 12.36 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 14.15 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Uber Kiev ©

  Uber
  Uber


  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 6.71 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 3.85 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -13.4 uit.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de ondersteuningsbedrijven ligt op een magere 0.22 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 86.78 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 41 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 60 dollar.

  Koershistorie Uber 2007-2020

  financiële analyse uber

  Klikt u hier voor dividend aandeel Uber. Om 21.34 staat het aandeel 0.97 procent lager op 51.58 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.