Uber springt 9% nadat Morgan Stanley een bull-thesis presenteert

 • Uber (UBER + 8,6%) rallyt nadat Morgan Stanley drie redenen heeft aangedragen voor beleggers om optimistisch te zijn over de aandelen.
 • Analist Brian Nowak zegt dat Uber EBITDA break-even zal zijn in 2021, aangezien hij en het team schattingen maken die vóór de consensus liggen.
 • Kijkend naar de herstelperiode van het vaccin, denkt Nowak dat de kernklanten van Uber een zeer gezonde balans hebben en lijken te kunnen besteden aan herstel.
 • Hij voorspelt ook dat onthullingen over Uber Eats de marktprijs van het bedrijf zullen helpen verbeteren.
 • MS behoudt een beoordeling voor Overgewicht op Uber en een koersdoel van $ 68,00.

  Uber verwachtingen

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 12.36 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 14.15 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Uber Kiev ©

  Uber
  Uber


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 6.71 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 3.87 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -13.63 te liggen.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de ondersteuningsbedrijven ligt op een nihile 0.22 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 88.77 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 40 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 60 dollar.

  Koershistorie Uber van 2007 tot 2020

  beurskoers uber

  Klikt u hier voor dividend aandeel Uber. Om 18.46 koerst het aandeel 6.67 procent hoger op 52.76 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.