Vivendi is van plan om Universal Music Group op te richten

 • Vivendi (OTCPK: VIVHY) is van plan Universal Music Group uit te bouwen en 60% van het aandelenkapitaal van UMG uit te keren aan de aandeelhouders van Vivendi.
 • De uitkering zal de vorm aannemen van een speciaal dividend en Vivendi zal op 29 maart een speciale aandeelhoudersvergadering bijeenroepen om haar statuten te wijzigen en de uitkering mogelijk te maken, volgens een persbericht van Vivendi.
 • "De belangrijkste institutionele aandeelhouders van Vivendi hebben een aantal jaren aangedrongen op een splitsing of de distributie van Universal Music Group om Vivendi's conglomeraatkorting te verminderen", zei Vivendi in de verklaring.
 • De transactie heeft een eerste gunstige reactie ontvangen van Tencent-led (OTCPK: TCEHY), met wie de geplande lijst zal worden onderzocht.
 • Vivendi zal ook een gewoon dividend van € 0,60 per aandeel voor het boekjaar 2020 voorstellen op de aandeelhoudersvergadering die op 22 juni wordt bijeengeroepen om de jaarrekening van het bedrijf goed te keuren.

  Vivendi verwachtingen

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 15.97 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 15.9 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Vivendi Universal in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1.22 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.06 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 24.62.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 61 cent. Vivendi Universal 's dividendrendement is dus 2.34 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de entertainmentbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.16 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 33.09 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 6 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 27 euro.

  Historische beurskoersen Vivendi Universal

  aandelenanalyses vivendiuniversal

  Klikt u hier voor dividend aandeel Vivendi Universal. Het aandeel sloot vrijdag op 26.1 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.