Accenture koopt adviesbureau voor supply chain en logistiek, GRA

 • Accenture (NYSE: ACN) heeft een in Australië gevestigd adviesbureau voor toeleveringsketens en logistiek, GRA, overgenomen. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.
 • GRA is gespecialiseerd in end-to-end supply chain- en logistieke strategieën en operaties en werkt samen met enkele van de toonaangevende organisaties in Australië op gebieden zoals overheid, lucht- en ruimtevaart en defensie, en consumptiegoederen.
 • De overname versterkt de mogelijkheden van ACN op het gebied van Supply Chain & Operations.

  Verwachtingen Accenture

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Dublin volgens de analisten uit op 47.81 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Accenture Utrecht Papendorp ©

  Accenture
  Accenture


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.3 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8.22 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30.05 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.51 dollar verwacht. Accenture 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1.42 procent. Het doorsnee dividend van de IT-bedrijven ligt op een schamele 0.88 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 157.04 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 37 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 271 dollar.

  Historische beurskoersen Accenture

  aandelenanalyse accenture

  Klikt u hier voor dividend aandeel Accenture. Het aandeel sloot donderdag op 247 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.