'Delta Partners is meedenkende aandeelhouder'

De Amerikaanse investeerder Delta Partners, dat recent zijn belang in voedingsmiddelenfabrikant Wessanen heeft verhoogd tot ruim 20 procent, stelt zich over het algemeen op als een meedenkende aandeelhouder. ,,Hun historie laat zien het geen agressieve, activistische partij is.Maar ze discusseren wel graag mee met de onderneming'', aldus analist Richard Withagen van SNS Securities.

Zaterdag bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten dat Delta Partners zijn belang in Wessanen heeft verhoogd naar 20,07 procent. De investeerder rapporteerde in oktober 2009 voor het eerst een belang in Wessanen , van 5,15 procent. Bij drie meldingen daarna bleek het belang verhoogd. Dat toont volgens Withagen in ieder geval aan dat de Amerikaanse partij veel vertrouwen heeft in Wessanen .

De analist verwacht niet dat Delta Partners er op uit is om meer dan 30 procent in Wessanen te verkrijgen. Dan zou de partij een openbaar bod op het bedrijf moeten doen.

Beleggers namen de uitbreiding van het belang op als een goed teken. Wessanen noteerde maandag om 10.15 uur 6,4 procent hoger op 2,88 euro.

ANP