Aandeel Wessanen al jaren bij Nederlandse koplopers

Het aandeel Wessanen leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een forse koerswinst van 604 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd de afgelopen 5 jaar ruim 88 procent meer waard. ING Groep , Brill en Hydratec behoren ook tot de winnaars over de afgelopen 5 jaar. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de min (-6 procent).

Wessanen versus Nederlandse beurs

Buy & hold rendementen aandeel Wessanen over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De belegger die het aandeel in 2007 kocht staat nu op een gigantische winst van 92 procent. Sinds 2012 noteert het aandeel op een winst van 604 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 6 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 662 miljoen euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 625,8 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wessanen in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 40 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 52 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 31,15.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,16 cent. Wessanen 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0,99 procent. Het doorsnee dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 17 euro

Kepler Capital Markets, Berenberg en ABN AMRO gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Wessanen 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,22 miljard euro.

Koershistorie Wessanen van 2007 tot 2018

koersdata wessanen

Om 14.21 stond het aandeel 2,78 procent hoger op 16,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.