Analisten:minder omzet Brenntag in het verschiet

Morgen komt het Duitse Brenntag met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Essen over dit jaar komt uit op 11.8 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 12.82 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Brenntag in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Brenntag Amsterdam Osdorp ©

Brenntag
Brenntag


De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 478 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.08 euro over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 21.5.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.29 euro. Brenntag 's dividendrendement komt dus op 1.95 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de industriele bedrijven ligt op een summiere 0.78 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 78 euro

Credit Suisse , HSBC en Baader Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 10.23 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 77 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 69 euro.

Historische beurskoersen aandeel Brenntag

fundamenteel onderzoek brenntag

Klikt u hier voor dividend aandeel Brenntag. Om 13.12 koerst het aandeel 0.76 procent hoger op 66.22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.