Foster's probeert aandeelhouders te paaien

De Australische brouwer Foster's, dat onlangs een vijandelijk overnamebod van SABMiller ontving, probeert aandeelhouders voor zich te winnen. Het bedrijf kondigde dinsdag een groot aandeleninkoopprogramma aan. Foster's wil voor 500 miljoen Australische dollar (ruim 363 miljoen euro) eigen aandelen inkopen. Daarmee wil het SABMiller dwingen om het overnamebod, van 4,90 Australische dollar, te verhogen.

Het bestuur van Foster's heeft al twee keer een overnamepoging van SABMiller verworpen. ,,Ze geven nu geld aan de aandeelhouders terug door het uitstaande kapitaal te verminderen'', aldus een marktstrateeg.

Verbetering
Foster's opende ook de boeken over het boekjaar dat liep tot 30 juni. De brouwer boekte een verlies van 89 miljoen Australische dollar. Dat is een verbetering ten opzichte van een verlies van 464,4 miljoen Australische dollar een jaar eerder. De omzet daalde met 5 procent tot ruim 2,2 miljard Australische dollar.

SABMiller heeft inmiddels de financiering voor de overname rond. Het bedrijf heeft de beschikking over 12,5 miljard Amerikaanse dollar. Dat geeft SABMiller de ruimte om het bod te verhogen tot 6,12 Australische dollar per aandeel.

ANP