Accenture koopt adviesbureau Fable+

Accenture expandiert weiter

  • Accenture (NYSE: ACN) heeft fable + overgenomen, een adviesbureau gespecialiseerd in bedrijfsflexibiliteit en analytische transformatie.
  • De overname breidt Accenture 's analytisch gestuurde transformatie- en werkplekcultuurcapaciteiten uit.
  • De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.
  • Digitale transformatie vereist verandering, niet alleen op het gebied van hardware, maar ook op het gebied van mindsets. Bijgevolg zien we een toenemende vraag naar agile transformatie en training gericht op menselijke interactie. Met behulp van AI en cloudtechnologie was fable + een pionier op het gebied van een analytische benadering om de cultuur op de werkplek en de teamprestaties beter te begrijpen ", zegt Frank Riemensperger, marktleider bij Accenture .

    De omzet van het bedrijf uit Dublin over dit jaar komt uit op 47.83 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 44.33 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

    financiële analyse

    Accenture Amsterdam ©

    Accenture
    Accenture


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 5.31 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 8.24 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 32.07 te liggen.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.51 dollar. Accenture 's dividendrendement komt dus op 1.33 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een summiere 0.88 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 168.02 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 78 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 271 dollar.

    Historische koersen Accenture

    financiële analyse accenture

    Klikt u hier voor dividend aandeel Accenture. Het aandeel sloot woensdag op 264.27 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.