Microsoft neemt The Marsden Group over

Microsoft blijtf maar overnemen

 • Microsoft neemt The Marsden Group over, een leider op het gebied van industriële technologie-innovatie en snelle prototyping, voor niet bekendgemaakte voorwaarden.
 • "Het eerste hoofdstuk van digitale transformatie was sterk gericht op consumentgerichte industrieën. De nieuwere mogelijkheden op het gebied van infrastructuur, productie en middelen zijn enorm. We zien een steeds hoger tempo van digitale veranderingen in veel bedrijfstakken, en we zijn van mening dat deze snelheid is hier om te blijven, aangezien steeds meer bedrijven erkennen dat ze zich moeten inzetten voor continue innovatie om op de lange termijn te kunnen concurreren ", zegt Omar Abbosh, Microsoft VP van Cross-Industry Solutions, in een blogpost.
 • Microsoft zegt dat de overname het "vermogen van het bedrijf om nieuwe klantwaarde te creëren door middel van experimenten en diepgaande brancheoplossingen op basis van Microsoft-cloud-, edge- en AI-producten" verder zal versterken.

  De omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar komt uit op 164.19 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 143.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Microsoft Azie Indonesie ©

  Microsoft
  Microsoft


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 56.35 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 7.4 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 31.13.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.2 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 0.96 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 0.5 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 282 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., UBS en Wedbush Morgan Securities

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1760.57 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 69 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 246 dollar.

  Koershistorie Microsoft 2007-2021

  financiële analyse microsoft

  Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Om 17.46 stond het aandeel 2.79 procent hoger op 230.35 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.