Microsoft voert naar verluidt exclusieve gesprekken om Discord over te nemen

Overname door Microsoft wordt op 7 mrd dollar geschat

 • Eerder deze week stelden verschillende gepubliceerde rapporten dat het chatplatform van videogames aan het chatten was met potentiële overnamekandidaten, waaronder Microsoft (NASDAQ: MSFT) met een bod van $ 10 miljard.
 • Bronnen van de Wall Street Journal zeggen nu dat Discord en Microsoft exclusieve acquisitiegesprekken voeren in een deal ter waarde van $ 10 miljard of meer.
 • Als de onderhandelingen niet stagneren, kan de deal volgende maand worden afgerond.
 • De waardering van de start-up verdubbelde in december tot $ 7 miljard tijdens een private financieringsronde. De omzet van Discord in 2020 bedroeg in totaal $ 130 miljoen, een stijging ten opzichte van ongeveer $ 45 miljoen het voorgaande jaar.
 • Discord zou de Xbox-business van Microsoft versterken, die floreert vanwege de pandemie-gedreven gamingstijging, en een leegte in sociale gaming opvullen die is ontstaan toen het bedrijf vorige zomer zijn Twitch-concurrent Mixer stopte.
 • De overname zou de grootste van Microsoft zijn sinds de LinkedIn-aankoop van $ 26,6 miljard in 2016.

  De omzet van het concern uit Redmond over dit jaar komt uit op 164.19 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 143.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Microsoft Azie kantoor Jakarta ©

  Microsoft
  Microsoft


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 56.35 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 7.4 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 32.75 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.2 dollar verwacht. Microsoft 's dividendrendement komt hiermee op 0.91 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0.55 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 282 dollar

  Jefferies & Co., UBS en Wedbush Morgan Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1852.28 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 58 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 150 en de 246 dollar.

  Historische koersen Microsoft 2007-2021

  beurskoers microsoft

  Het aandeel sloot donderdag op 242.35 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.