Ford beëindigt alle projecten met Mahindra & Mahindra in India

 • Ford (NYSE: F) en Mahindra & Mahindra (OTCPK: MAHDY) zeggen dat ze niet zullen samenwerken aan een project waarmee ze hadden ingestemd als onderdeel van hun verlaten joint venture.
 • Ooit waren Ford en Mahindra van plan om ten minste drie SUV's te ontwikkelen voor India en opkomende markten. De twee autofabrikanten overwogen ook om leveranciers, aandrijflijnen en technologie te delen.
 • "Als onderdeel van het beëindigen van onze relatie, zullen verschillende coöperatieve productprogramma's niet langer doorgaan. We zijn momenteel bezig met het herzien van die productprogramma's", zegt een woordvoerder van Ford India.
 • Groter beeld: na 25 jaar geleden India binnen te zijn gekomen, heeft Ford slechts ongeveer 2% marktaandeel gewonnen.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Dearborn volgens de analisten uit op 143.31 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 127.14 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Ford Amstelveen Nederland ©

  Ford
  Ford


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4.67 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1.15 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11.23 te liggen.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 0.95 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 51.82 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 174 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 14 dollar.

  Historische beurskoersen Ford Motor

  fundamenteel onderzoek fordmotor

  Het aandeel sloot dinsdag op 12.92 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.