Analist verwacht daling marktaandeel Tesla

Volgens een bekende auto-analist is het belangrijkste Europese marktaandeel van Tesla aan het afnemen sinds 2019, toen het een van de beroemdste merken elektrische voertuigen in de regio was, maar volgens een bekende auto-analist staat drastisch omdraaien.

Mathias Schmidt, uitgever van European Electric Car Report, heeft voorspeld dat het Europese marktaandeel van Tesla in 2021 met 20% zal stijgen van 13% vorig jaar zo rapporteerde CBS Marketwatch

Tesla stijgt langzaam zijn marktaandeel

Volgens een rapport van Schmidt heeft Tesla in maart een groot aantal voertuigen verkocht op achttien Europese markten en zijn er 23.840 registraties gevonden. In Europa had Tesla twaalf maanden nodig om zijn marktaandeel te verhogen tot 13%, en het aandeel year-to-date tot 15,6%; dit toont aan dat Tesla in de West-Europese regio goed is voor elke derde verkochte elektrische auto in 2019, en vorig jaar slechts 13% van de markt.

Volgens de analist zullen de Europese volumes van Tesla dit jaar 229.000 bedragen. Er wordt voorspeld dat er in Europa 44% meer elektrische voertuigen zullen worden geregistreerd in 2021 dan vorig jaar. Het zal zijn marktaandeel met ongeveer 20% vergroten. In 2019 beheerst Tesla Europa gemakkelijk en nam het een marktaandeel van 31% in elektrische voertuigen op batterijen en verkocht het ongeveer 109.000 auto's in de regio.

Schmidt riep uit dat de introductie van strikte EU-emissiedoelstellingen voor het wagenpark en het spookbeeld van enorme boetes de concurrentie tussen Europese autofabrikanten en Tesla om dominantie vorig jaar hebben versneld.

Tegenwind voor Tesla

Maar het tij kan in 2021 veranderen, ook al ging Tesla in januari naar een langzame inauguratie toen slechts 3,5 procent van de batterij-elektrische voertuigen werd geregistreerd in Europa, de maand van Tesla. De betekenis van het leveringsschema van de Amerikaanse groep was dat het constant lage volumes heeft tegen het begin van elk kwartaal, maar in januari 2020 steeg het marktaandeel met 5%.

Als Tesla volumes aan de bovenkant van het Schmidt-assortiment kan leveren, zal het concurrerend zijn met Volkswagen , dat eind maart bijna meer dan 20,5% marktaandeel had in Europa. De Zwitserse bank heeft uitgeroepen dat Tesla en Volkswagen de komende jaren de twee dominante leiders zullen zijn in de internationale verkoop van elektrische voertuigen. Bankanalisten verwachten dat Volkswagen in het komende jaar gelijk zal komen aan Tesla wat betreft het totale aantal verkochte auto's wereldwijd, wanneer de twee bedrijven elk ongeveer 1,2 miljoen voertuigen zullen afleveren. De Volkswagen Group is eigenaar van de volgende merken, waaronder Bugatti, Audi , Bentley, Porsche en Lamborghini.