Analisten noemen Aalberts Industries hoog gewaardeerd aandeel

De koers van het aandeel Aalberts Industries lijkt nu te hoog te zijn. De meeste analisten noemen het aandeel Aalberts Industries op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: geen verkoopadviezen, 4 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 37,3 euro. Dit is circa 12 procent minder dan de huidige koers van 42,4 euro.

De meest recente adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van NIBC, Kepler Capital Markets en ING.

Taxaties voor Aalberts Industries geconcentreerd

fundmantele data

Het analistengilde stelt dat Aalberts Industries behoorlijk op stoom is. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,72 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,52 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2018 uit van een recordnettowinst van een 226 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,07 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 20,48.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,64 cent verwacht. Aalberts Industries's dividendrendement komt dus op 1,51 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,71 procent op.

Laatste taxaties rond de 40 euro

NIBC, Kepler Capital Markets en ING gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Aalberts Industries's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 4,69 miljard euro.

Historische koersen Aalberts Industries afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek aalbertsindustries

Om 9.56 stond het aandeel 0,91 procent lager op 42,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.