Paychex verhoogt dividend met 6,5%

Ondanks gemengde resultaten over het derde kwartaal zal Paychex . haar dividend met 6,5 procent verhogen. Paychex . is één van de belangrijkste leveranciers van geïntegreerde oplossingen voor human capital management en human resources, secundaire arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie en verzekeringsdiensten voor MKB-bedrijven in de VS.

Paychex . betaalt 1 op de 12 werknemers uit de particuliere sector in de VS en bedient meer dan 670.000 payroll-klanten. 76,2 procent van de omzet wordt gegenereerd door Management Solutions, 22,5 procent door PEO en Insurance Solutions, en de rest van 1,3 procent door Rente op voor klanten aangehouden fondsen in het kwartaal dat eindigde op 28 februari 2021.

Hoewel het merendeel van de activiteiten van Paychex . in Noord-Amerika plaatsvindt, bedient het bedrijf ook klanten in Europa. Als gevolg van de covid-19-pandemie werden de resultaten van Paychex . Q3 een klein beetje getroffen, aangezien het bedrijf de inkomsten van het fiscale derde kwartaal met 2,6 procent daalde (zoals verwacht door analisten), evenals niet-GAAP-inkomsten van 96 cent , die de schattingen met 4 cent / aandeel versloeg.

De prognoses voor FY 2021 veronderstellen een vlakke omzetgroei en $ 2,94 tot $ 3,00 per aandeel winst, wat vrijwel in lijn is met de schattingen van analisten.

Het segment PEO en Insurance Solutions kende ook een daling van 8 procent als gevolg van de covid-pandemie, meer bepaald als gevolg van een daling van het aantal werfpersoneel bij klanten en een stijgend werkloosheidspercentage. Ondanks deze uitdagingen bleef het klantenbehoud gedurende het kwartaal sterk en het sterke bedrijfsmodel van Paychex . heeft het tot dusverre geholpen de door de overheid opgelegde beperkingen vrij goed te verzachten.

Paychex . verhoogde haar driemaandelijkse dividend met 6,5% tot $ 0,66 per aandeel, wat neerkomt op een termijnrendement van 2,6 procent. Het dividend is betaalbaar op 27 mei 2021 aan aandeelhouders die op 12 mei 2021 geregistreerd zijn.