Siemens koopt Supplyframe in een deal van $ 700 miljoen

 • Siemens (OTCPK: SIEGY) gaat akkoord met de overname van Supplyframe, een in Californië gevestigd design-to-source-platform voor de wereldwijde elektronicawaardeketen, voor $ 700 miljoen.
 • Supplyframe "heeft een sterk design-to-source intelligence-ecosysteem gecreëerd met meer dan 10 miljoen engineering- en supply chain-professionals over de hele wereld, waardoor de manier waarop bedrijven producten ontwerpen, kopen, op de markt brengen en verkopen in de wereldwijde elektronicawaardeketen verandert," zegt Siemens .
 • Siemens zegt dat de deal zal resulteren in synergieën van in totaal de mid-triple-digit miljoen dollar.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Muenchen volgens de analisten uit op 59.11 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 57.14 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Siemens in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Siemens Duitsland reclame ©

  Siemens
  Siemens


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.28 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Siemens 's resultaat per aandeel op een winst van 6.71 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 20.1.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.51 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.6 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de elektronicabedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.48 procent op.

  Jongste koersdoelen rond de 157 euro

  De meest recente adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank , JP Morgan en Independent Research.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 109.61 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 64 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 83 en de 146 euro.

  Historische koersen Siemens afgelopen 10 jaar

  aandeel siemens

  Om 12.47 staat het aandeel 0.53 procent hoger op 134.86 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.