Shell verkoopt raffinaderijbelang in Deer Park aan JV-partner Pemex in een deal van $ 596 miljoen

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A) stemt ermee in om zijn belang van 50% in Deer Park Refinery in Texas te verkopen aan joint venture-partner Pemex voor $ 596 miljoen in contanten en schulden plus koolwaterstofvoorraad.
 • De huidige waarde van de koolwaterstofvoorraad zou in totaal $ 250M- $ 350M bedragen, uitgaande van de huidige marktprijzen.
 • " Royal Dutch Shell was niet van plan om haar belang in de Deer Park-raffinaderij op de markt te brengen, maar na een ongevraagd bod van Pemex hebben we overeenstemming bereikt om ons belang in de samenwerking aan hen over te dragen", zegt Royal Dutch Shell .
 • "Nu zal Pemex 100% van de aandelen hebben", zegt de Mexicaanse president Lopez Obrador. "Het belangrijkste is dat we in 2023 zelfvoorzienend zullen zijn in benzine en diesel. De brandstofprijzen zullen niet stijgen."
 • Lopez Obrador bekritiseerde onlangs de samenwerking met Deer Park met Royal Dutch Shell en zei dat Mexico geen voordelen had gezien.
 • Royal Dutch Shell zegt dat het haar 100% eigen Deer Park Chemicals-faciliteit naast de site zal blijven exploiteren.
 • Eerder deze maand verkocht Royal Dutch Shell de Puget Sound-raffinaderij aan HollyFrontier voor $ 350 miljoen plus een voorraad koolwaterstoffen met een waarde van $ 150 miljoen - $ 180 miljoen.

  De omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar komt uit op 281.11 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Royal Dutch Royal Dutch Shell snelweg tankstation Nieuw Zeeland ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 15.73 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Royal Dutch Royal Dutch Shell 's resultaat per aandeel op een winst van 2.03 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 7.83 te liggen.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 71 cent. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.47 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 22 euro

  Independent Research, Sanford C. Bernstein & Co en ABN AMRO gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 65.96 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel 11 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 19 euro.

  Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

  koersgrafieken royaldutchshell

  Het aandeel staat om 16.51 0.23 procent lager op 15.89 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.