Winst ING fors omhoog, veel ontslagen

Deze morgen zowel goed als slecht nieuws van ING. Over het derde kwartaal van dit jaar boekte de bankverzekeraar fors hogere resultaten dan over het tweede kwartaal. Dit werd echter vooral veroorzaakt door diverse eenmalige baten. Het resultaat voor belastingen steeg met 33,1 procent tot 1,62 miljard euro. 1.06 miljard euro daarvan is afkomstig uit de verzekeringstak van het bedrijf. In de voorgaande periode was dit nog 1,49 miljard euro. Het lagere resultaat wordt door ING toegeschreven aan het voor 467 miljoen euro afschrijven op Griekse leningen. Verder werden er diverse leningen aan Zuid-Europese landen verkocht. Het nettoresultaat kwam uit op 45 cent versus 6 cent per aandeel in het tweede kwartaal.

'Voor alle banken is het nu moeilijk geld te verdienen'
Veel ontslagen
ING ziet zich echter gedwongen om hard te gaan snijden in haar personeelsbestand. In Nederland zullen er daarom 2000 man uitgaan. Daarnaast zullen er ook ruim 700 externe medewerkers ontslagen worden. Op BNR meldde topman Jan Hommen deze morgen dat ING er alles aan zal doen om het personeel dat er uitgaat aan een nieuwe baan te helpen.

Opsplitsing
ING blijft verder doorgaan met de opsplitsing in een bank en een verzekeraar. De wens is om wanneer de financiële markten hersteld zijn om dan twee beursgangen daarvoor te doen. De aanvragen hiervoor zijn al gedaan aldus het persbericht. Voor het Europese en Aziatische verzekeringsgedeelte zal een aparte holding opgericht worden. Vandaag wordt voor deze holding een raad van bestuur opgesteld.

Details balans ING Groep per 1 oktober 2011
<a href='/begrippen/451-balans'> Balans </a> <a href='/aandeel/11-ing-groep'> ING Groep </a> per 1 oktober 2011
09:00 ING is hefboom op AEX en die hefboom werkt nu negatief |
Door lage rente is geld verdienen moeilijk voor banken