Koersdoelen Air France KLM loodrecht omlaag

De afgelopen maanden is het vertrouwen van analisten in Air France-KLM Air France-KLM zeer hard gedaald. Wekelijks gaan er euro’s van de koersdoelen af met als voorlopig het laagste koersdoel van Deutsche Bank van 2,70 euro. De analisten vrezen voor lagere marges op de omzetten en hebben mede hierdoor hun verwachte kasstromen van het bedrijf lager gezet.

Downgrades

Deutsche Bank is zeer ontevreden over de kwartaalcijfers en vreest een lagere winst over dit jaar. De analisten stellen dat Air France-KLM orde op zaken moeten stellen en dus moeten bezuinigen (Deutsche Bank hanteert een verkoopadvies). Ook de analisten van JP Morgan Cazenove voorzien een lagere winst en hebben deze morgen hun koersdoel naar 5,50 euro verlaagd. De analisten duiden in hun rapport op de lagere winstgevendheid van het bedrijf en stellen dat de solvabiliteit ook niet erg sterk is.

Ook Lufthansa heeft het zwaar

Ook het Duitse Lufthansa staat behoorlijk onder druk. De koers van de Duitse gigant is over de laatste 12 maanden vrijwel gehalveerd. Het pessisme over Lufthansa is echter minder zwaar dan over Air France-KLM Air France-KLM : de meeste koersdoelen voor Air France-KLM Air France-KLM liggen rondom of lager dan de huidige koers terwijl voor Lufthansa de meeste meeste koersdoelen boven de huidige koers liggen. Aan het einde van de ochtend noteert het aandeel 1,79 procent lager op 4,77 euro.