HSBC stemt ermee in om Franse retailbank te verkopen voor $ 2,3 miljard verlies

 • HSBC (NYSE: HSBC ) stemt ermee in om zijn in moeilijkheden verkerende Franse retailbank te verkopen aan de door Cerberus gesteunde My Money Group met een verlies van $ 2,3 miljard, aangezien langzaam groeiende Europese en Noord-Amerikaanse markten worstelen met lage rentetarieven van centrale banken en concurrentie met grotere binnenlandse spelers, volgens Reuters.
 • My Money zal HSBC 's 244 vestigingen, 3.900 medewerkers en $ 28,5 miljard (24 miljard euro) aan activa verwerven.
 • Volgens Reuters, zegt Eric Shehadeh, Chief Executive van My Money, "het is ons doel dat de bank weer winstgevend wordt, drie jaar nadat we de controle over de bank hebben genomen."
 • De verkoopprijs zal nominaal 1 euro zijn en na de deal zal het bedrijf een intrinsieke waarde van $ 2 miljard hebben.
 • My Money zal ook HSBC 's Credit Commercial de France herstellen en het is van plan 200 miljoen euro te investeren in de technologie-infrastructuur van de HSBC-eenheid.
 • Als HSBC en My Money doorgaan na overleg met werknemers, kan de deal worden ondertekend in Q3/Q4 van dit jaar, met voltooiing tegen 2023.
 • HSBC behoudt zijn investerings- en business banking-eenheden binnen de Franse activiteiten.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 50.48 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 67.85 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten HSBC in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  HSBC Azie Jakarta ©

  HSBC
  HSBC


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 11.11 miljard GBp. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 55 GBp. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7.77 te liggen.

  Fors dividend HSBC

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 23 GBp. HSBC 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 5.38 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een aantrekkelijke 2.91 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 16 augustus een interimdividend van 3165 GBp uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 8684.93 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel 15 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 282 en de 463 GBp.

  Historische koersen aandeel HSBC

  financiële analyse hsbc

  Het aandeel sloot vrijdag op 427.55 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.