Bam boekt boekwinst via jointventure met PGGM

BAM Groep en PGGM delen mee dat de eerste tranche van operationele pps-projecten is overgedragen aan de eerder dit jaar opgerichte joint venture BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A. De overdracht van drie operationele projecten aan de joint venture vormt de eerste stap van de transfer van naar verwachting twaalf reeds verworven pps-projecten in de Europese portfolio van BAM PPP. De projecten zijn overgedragen met een eigen vermogenswaarde van circa € 45 miljoen en een totale projectwaarde van bijna € 300 miljoen.

Boekwinst voor BAM

BAM PPP geeft hiermee uitvoering aan de strategie van BAM Groep voor gestructureerde desinvesteringen om een deel van de onderliggende waarden in de pps-portfolio te realiseren. Bovendien wordt zo vermogen in operationele projecten vrijgemaakt om het actieve biedingsprogramma te ondersteunen, terwijl BAM voor de lange termijn als partner aan deze projecten verbonden blijft. De overdracht van tachtig procent van deze projecten resulteert in een boekwinst voor BAM van meer dan € 10 miljoen. BAM blijft een twintig procent belang houden via de joint venture.

BAM PPP blijft verantwoordelijk voor het beheer van de overgedragen projecten, dienstverlening inzake activabeheer voor de joint venture en het vertegenwoordigen van de joint venture bij transacties.

In samenhang met de verdere overdracht van huidige pps-projecten werkt de joint venture momenteel actief aan biedingen in deze markten voor nieuwe projecten, waarvoor een investeringsbedrag van € 240 miljoen beschikbaar is.

Om 10.32 noteert het aandeel 0,37 procent lager op 2,72 euro.