Chevron's Gorgon LNG-partners om USD 4 miljard uit te geven om de gasvoorziening in stand te houden

 • Chevron (NYSE:CVX) en zijn partners in het Gorgon LNG-project voor de kust van West-Australië zeggen dat ze van plan zijn om nog eens AUSD6B (~USUSD4B) te investeren om de gastoevoer voor de fabriek op peil te houden en de gasterugwinning te verbeteren van offshore putten.
 • Chevron zegt dat het project de bouw en installatie omvat van een drijvend platform met een gewicht van 27.000 ton op het Jansz-Io-veld, een van de enorme offshore-bronnen die Gorgon LNG's 15,6 miljoen ton/jaar-fabriek op Barrow Island bevoorraadt, evenals onderzeese compressie-infrastructuur op het veld en een 135 km lange onderwaterstroomkabel naar Barrow Island.
 • Het project omvat de installatie van compressieapparatuur op het Jansz-Io-veld, een van de enorme offshore-bronnen die de 15,6 miljoen ton/jaar-fabriek van Gorgon LNG op Barrow Island, een 27K-mt offshore-platform en het gebruik in Australië voor de eerste keer van onderwatercompressietechnologie.
 • Chevron verwacht dat het project, dat zal helpen bij het terugwinnen van gas bij het Gorgon LNG-project naarmate het Jansz-Io-veld ouder wordt, vijf jaar in beslag zal nemen.
 • Chevron is de exploitant van Gorgon LNG en bezit 47% van het project; haar partners zijn Exxon Mobil (NYSE:XOM), Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B), Osaka Gas, Tokyo Gas en JERA.

  De omzet van het concern uit San Ramon over dit jaar komt uit op 141.15 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 94.47 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Chevron ©

  Chevron
  Chevron


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 11.32 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6.28 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 16.13.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.31 dollar. Chevron 's dividendrendement komt hiermee op 5.24 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 190.66 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 21 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 113 dollar.

  Historische koersen aandeel Chevron

  aandelenanalyses chevron

  Het aandeel sloot donderdag op 101.3 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.