Aegon zet lange lening (8%) uit

Aegon geeft voor USD 500 miljoen aan 8.00% niet-cumulatief achtergesteld schuldpapier uit in de Verenigde Staten met een looptijd tot 2042. Als onderdeel van de uitgifte hebben de begeleidende banken gedurende dertig dagen de mogelijkheid nog eens USD 75 miljoen aan schuldpapier uit te geven om te voorzien in mogelijke overtekening. Als deze optie volledig wordt benut, zal de bruto-opbrengst van deze uitgifte USD 575 miljoen bedragen.

Voorwaarden aan rentebetaling

Het schuldpapier heeft een vaste rente van 8%, die niet cumulatief is, en wordt uitgegeven tegen 100% van de nominale waarde. Onder bepaalde omstandigheden kan van rentebetaling worden afgezien. De stukken worden uitgegeven in coupures van USD 25. Voor dit schuldpapier wordt een notering aan de New York Stock Exchange ( NYSE ) aangevraagd. De uitgifte zal naar verwachting worden afgerond op 31 januari 2012. Het schuldpapier zal naar verwachting binnen 30 dagen na die datum worden genoteerd aan de NYSE . De opbrengst wordt gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De uitgifte van het schuldpapier wordt begeleid door BofA Merrill Lynch, Citigroup , Morgan Stanley en Wells Fargo Securities.