Shell zal eigen emissiereductiedoelstellingen waarschijnlijk missen, zegt aandeelhoudersgroep

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) ligt op schema om haar eigen emissiereductiedoelstellingen in de komende decennia te missen, volgens een nieuwe analyse van Global Climate Insights.
 • Royal Dutch Shell 's energietransitiestrategie "wordt nog steeds materieel aangedreven door brandstoffen die de uitstoot zullen verhogen, waardoor een groeistrategie ontstaat die niet echt aansluit bij een koolstofarme wereld", zegt de studie, zoals gerapporteerd door Bloomberg.
 • Het onderzoek doet twijfel rijzen over de eigen klimaatdoelstellingen van Royal Dutch Shell en het vermogen om te voldoen aan een historisch Nederlands gerechtelijk bevel eerder dit jaar om de uitstoot tegen 2030 met 45% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2019.
 • Royal Dutch Shell had al toegezegd de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 20% te verminderen en tegen 2050 tot nul terug te brengen, maar GCI zegt dat het bedrijf de door de rechterlijke uitspraak vastgestelde doelstelling niet zal halen "en in plaats daarvan de netto-uitstoot met 4,4% zal verhogen. "
 • Als Royal Dutch Shell zich wil aansluiten bij de doelstellingen van het Akkoord van Parijs van 2015 om de wereldwijde temperatuurstijgingen tot 1,5 graad Celsius te houden, moet het volgens het rapport agressiever streven naar groei buiten gas.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 279.06 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Royal Dutch Royal Dutch Shell Hoevelaken A1 ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 19.21 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2.44 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.67 uit.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  De consensus van het dividend ligt op 84 cent per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt hiermee op 3.97 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.91 procent op.

  Actuele koersdoelen nabij de 21 euro

  Independent Research, DZ Bank en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 87.83 miljard euro. 99

  Het aandeel staat om 17.37 1.61 procent hoger op 21.16 euro.

  Historische beurskoersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

  fundamantele data royaldutchshell

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.