Julius Bär koopt onderdelen BoA Merrill Lynch

De Zwitserse zakenbank Julius Bär neemt voor een bedrag van ruim 860 miljoen Zwitserse Franc de tak vermogensbeheer van BoA Merrill Lynch over. Hier door stijgt het beheerd vermogen van de Zwitserse bank met 40 procent. De overnamesom is 1,2 procent van het beheerde vermogen van deze tak.

Julius Bär gaf verder aan om voor ruim 750 miljoen Zwitserse Franc aan aandelen uit te gaan geven. Een derde hiervan gaat naar BoA Merrill Lynch. Beleggers reageren niet enthousiast op het nieuws en doen het aandeel massaal in de verkoop. Het aandeel koerst ruim 6 procent lager op 33,25 Zwitserse Franc.

Waardering Julius Baer

<a href= Julius Baer ' align=middle/>
Julius Baer

Het aandeel Julius Baer noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 14,78. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 43,97. De financiële dienstensector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 10,64. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,65 Zwitserse Franc verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,56 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,76. De sector wordt verhandeld op 1,83 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Julius Baer

Het aandeel van de financiele dienstverlener wordt door 12 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 38,87 Zwitserse Franc. De beurskoers ligt zodoende 17 procent onder de fair value van de analisten. Julius Baer 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 6,87 miljard Zwitserse Franc.

Verwachting resultaten 2012 Julius Baer

Over het huidige jaar wordt een omzet van 1,76 miljard Zwitserse Franc verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 460 miljoen Zwitserse Franc. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,25 Zwitserse Franc. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 11 procent.