Lloyds verkoopt grote portie private equity

De Engelse verzekeraar Lloyds, voor 41 procent eigendom van de Engelse overheid, verkoopt een groot deel van haar private equity beleggingen. In totaal wordt voor een bedrag van ruim 1,03 miljard pond verkocht aan het hedgefonds PE1 LP (onderdeel van Coller International Partners VI). Het is de bedoeling om de transactie eind dit jaar af te ronden. Lloyds hoopt hierdoor weer in de groene cijfers te komen.

In het vorige boekjaar werd er nog een verlies van 40 miljoen pond gemaakt op deze private equity beleggingen.

Waarderingsratio's LLoyds Banking

Hoofdkantoor Lloyds nabij Liverpool Street, Londen centrum
Hoofdkantoor Lloyds nabij Liverpool Street, Londen centrum
LLoyds Banking noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 14,14. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt -9,93. De financiële dienstensector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 10,6. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,41 Britse pence. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,56 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 0,4. De sector wordt verhandeld op 1,83 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over LLoyds Banking

Het aandeel wordt door 21 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 41,37 Britse pence. De koers van het aandeel ligt zodoende 29 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van LLoyds Banking momenteel rond de 219,58 miljard Britse pence.

Taxaties resultaten 2012 LLoyds Banking

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 18,7 miljard Britse pence verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 300 miljoen Britse pence. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 2,26 Britse pence. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 0 procent. Om 11.24 noteert het aandeel 0,22 procent hoger op 31,95 Britse pence.