Licht hogere omzet en resultaat Oranjewoud

De resultaten van Oranjewoud over de eerste zes maanden van dit jaar waren vrijwel gelijk aan die in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steg met 5,8 miljoen euro tot 767 miljoen euro. De nettowinst groeide met 7 ton naar 7,7 miljoen euro. Mede omdat er ruim 12 miljoen meer aandelen uitstaan daalde de winst per aandeel naar 14 cent van 16 cent.

Resultaten Oranjewoud H1 2012

<a href='/aandeel/319-oranjewoud'> Oranjewoud </a>, resultaten <a href='/aandeel/319-oranjewoud'> Oranjewoud </a>

Voor heel 2012 wil het bedrijf geen prognose afgeven.

Gebeurtenissen Oranjewoud na balansdatum 30 juni 2012

Gebeurtenissen na balansdatum Op 2 juli 2012 heeft Oranjewoud N.V. via zijn dochter Strukton Civiel B.V. een 20% belang verworven in BAG B.V. BAG B.V. houdt zich bezig met het inzamelen, opslaan en bewerken van afvalstoffen tot grond- en overige secundaire bouwstoffen alsmede het onderzoeken en zonodig geschikt maken van deze afvalstoffen voor toepassing als bouwstoffen en het aanwenden van deze bouwstoffen als vervanger van primaire grondstoffen. Het aankoopbedrag ligt rond de € 300.000.

Zweedse opdrachten

Oranjewoud dochter Strukton Rail AB in Zweden heeft begin juli nieuwe contracten verworven voor het beheer en onderhoud van twee railnetwerken in Stockholm: het metronetwerk (Tunnelbanan) en de Roslagsbanan. Opdrachtgever is Storstockholms Lokaltrafik (SL). Het gaat om een nieuwe contractvorm, waarin een grotere verantwoordelijkheid bij de onderhoudsaannemer ligt. Strukton Rail krijgt meer verantwoordelijkheid in de keten, van inspectie, meten en plannen tot en met de uitvoering. SL neemt meer de rol aan van opdrachtgever. Dit betekent dat Strukton Rail een deel van de huidige activiteiten van SL overneemt. De contractduur is vijf tot negen jaar. De contracten gaan in per januari 2013. De contracten hebben een totale waarde van € 340 miljoen.

Oranjewoud dochter GeoIngeniería, het Advies- en ingenieursbureau in Colombia, heeft in juli twee Master Service Agreements (MSA) - met een totale waarde van $ 26,5 miljoen - ondertekend met Ecopetrol, de toonaangevende oliemaatschappij in Colombia, een van de 40 grootste oliemaatschappijen in de wereld en een van de vier grootste in Latijns-Amerika.

Belang in A1 Electronics Netherlands B.V

Oranjewoud N.V. heeft via zijn dochter Strukton Rail op 1 augustus 2012 een 50% belang verworven in A1 Electronics Netherlands B.V., gevestigd in Almelo. De andere 50% is in handen van het huidige management. De onderdelen van A1 zijn voor Strukton Rail van strategisch belang. Die gebruikt de printplaten en de elektrische en elektronische componenten van A1 in treinsystemen. Door deze aankoop blijft de kwaliteit hiervan geborgd. Het aankoopbedrag ligt rond de € 500.000.