First Solar krijgt VS lening voor fabriek India

 • Het U.S. International Development Finance Corp. zegt dat het First Solar (FSLR) een schuldfinancieringslening van $ 500 miljoen zal aanbieden om een ??zonnepaneelfabriek in India te bouwen, in een poging de dominantie van China in de toeleveringsketen van de zonne-industrie te verzwakken.
 • DFC zocht de deal uit omdat het de toeleveringsketen van zonne-energie wilde diversifiëren, volgens de Wall Street Journal, die ook opmerkt dat de technologie van First Solar geen polysilicium vereist, waardoor het de toeleveringsketen van de Chinese provincie Xinjiang kan omzeilen.
 • Maar liefst de helft van 's werelds polysilicium voor zonnepanelen komt uit Xinjiang, waar de VS en andere landen zeggen dat Chinese functionarissen voornamelijk moslimminderheden hebben onderworpen aan massale internering en dwangarbeid.
 • De deal zal de last voor First Solar verlichten omdat het agentschap betere financieringsvoorwaarden kan bieden dan commerciële banken, vertelt agentschap COO David Marchick aan WSJ, eraan toevoegend dat het agentschap ook het bericht wil sturen dat de VS bereid is een alternatief te steunen solar supply chain met eigen middelen.
 • First Solar kondigde in juli plannen aan voor een fabriek van 684 miljoen dollar in de Indiase staat Tamil Nadu.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Tempe volgens de analisten uit op 2.93 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 2.71 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten First Solar in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 448 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.18 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 22.8 te liggen.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 1.12 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 10.05 miljard dollar. 4

  Het aandeel staat om 21.14 2.32 procent lager op 95.32 dollar.

  Historische koersen First Solar

  aandelenanalyse firstsolar

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.