First Solar verkoopt ontwikkelingsplatform aan Canadees pensioenfonds

 • First Solar (NYSE: FSLR) heeft ingestemd met de verkoop van een 10 GW zonne-energieprojectplatform op nutsschaal in de VS aan Leeward Renewable Energy Development - een dochteronderneming van OMERS Infrastructure, een groot Canadees pensioenfonds - voor $ 261 miljoen.
 • De deal omvat de projecten Rabbitbrush, Madison, Oak Trail, Horizon en Ridgely in de VS, waarvan verwacht wordt dat ze in de komende twee jaar met de bouw zullen beginnen en het 30 MW Barilla-zonne-energieproject, dat al operationeel is.
 • Onder voorbehoud van het sluiten van de deal, zal Leeward ook 650 MW van First Solar 's Serie 6 PV-zonnepanelen kopen voor zijn extra ontwikkelingsmogelijkheden en aankooporders voor 888 MW van Serie 6-modules voor de vijf ontwikkelingsprojecten.
 • First Solar zegt dat het 1,1 GW aan Amerikaanse projecten in zijn portefeuille zal houden die het afzonderlijk zal verkopen, terwijl de belangrijkste leden van het projectontwikkelingsteam verwachten om zich bij Leeward aan te sluiten.

  First Solar fundamentals

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Tempe volgens de analisten uit op 2.83 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3.06 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten First Solar in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 420 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.83 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 27.44 uit.

  Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 0.35 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 11.02 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 107 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 113 dollar.

  Historische koersen First Solar

  koersdata firstsolar

  Klikt u hier voor dividend aandeel First Solar. Om 22.00 stond het aandeel 5.66 procent lager op 105.1 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.