First Solar krijgt downgrade van Goldman

Het aandeel First Solar werd vandaag door de analisten van Goldman Sachs gedowngrade naar sell van buy. Het koersdoel gaat van 101 dollar naar 81 dollar. Volgens de analisten zou de piek in de sector nu over zijn. De marges zouden nu aan haar pieken zijn, dit mede door prijsverlagingen aldus de analisten.

First Solar verwachtingen

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Tempe volgens de analisten uit op 2,83 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten First Solar in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 418 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,72 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 27,22 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,21 procent op.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 10,62 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 81 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 109 dollar.

Historische beurskoersen aandeel First Solar

aandeel firstsolar

Klikt u hier voor dividend aandeel First Solar. Het aandeel staat om 21.07 9,64 procent lager op 101,24 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.