SNS Securities noemt Imtech een koopje

De koers van Imtech is de laatste tijd veel te hard afgestraft zo stellen de analisten van SNS Securities. De trading update die het bedrijf eerder deze week afgaf stelt de analisten gerust. Het bedrijf stelde dat het vasthoudt aan haar winstverwachtingen (zowel door organische groei als door overnames). De analisten noemen de solvabiliteit stabiel (schuld/ EBITDA 1,9). Eerder deze week waren er berichten van hedgefondsen die short gingen in het aandeel in verband met een vermeende te hoge leverage van het bedrijf. Mede hierdoor (en de downgrade door ABN AMRO naar verkopen bij een koersdoel van 15 euro) kreeg het aandeel een harde tik.

Aandeel laag gewaardeerd

De analisten stellen dat Imtech haar communicatie aan de pers wellicht kan verbeteren gezien het recente rumoer. De koersreactie omlaag was echter zeer overdreven zo melden de analisten. Het businessmodel dat leunt op groene energie/gewone energie staat sterk en er is ruimte voor margeverruiming. De relatieve lage waardering van het aandeel maakt het aandeel nu aantrekkelijk zo is het oordeel van de analisten.

Orders vanuit Duitsland

Donderdag maakte Imtech bekend dat het voor 37 miljoen euro orders heeft ontvangen voor de hightech duurzame technologische infrastructuur in zowel het multidisciplinaire project 'Elbarkaden' in Hamburg - onder andere het onderkomen van het nieuwe Greenpeace hoofkantoor - als het nieuw te bouwen kantorencomplex 'Main Gate Porta' in het centrum van Frankfurt. Het Hamburgse project heeft een Gold 'pre-certificaat' toegekend gekregen van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB). Het kantorenproject in Frankfurt realiseert een besparing die 25% lager ligt dan de Duitse EnEV-normering (Energieeinsparverordnung) voorschrijft.