Analistenkorps noemt Boskalis juist geprijsd

De koers van het aandeel Boskalis lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu Boskalis op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 7 analisten volgen momenteel het aandeel. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 31,83 euro. Dit is circa 0,89 procent minder dan de huidige koers van 32,14 euro.

Veel diversiteit waarderingen Boskalis

koersdata

De omzet van Boskalis over dit jaar komt uit op 2,36 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,6 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Boskalis in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 152 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Boskalis 's resultaat per aandeel op een winst van 1,17 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 27,47 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,56 cent. Boskalis 's dividendrendement komt hiermee op 1,74 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 30 euro

De meest recente adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van ABN AMRO, InsingerGilissen en DeGroof Petercam.

Boskalis 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 4,04 miljard euro.

Historische koersen Boskalis afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse boskalis

Het aandeel staat om 17.35 0,16 procent hoger op 32,14 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.