ABN AMRO blijft negatief over Imtech, koers weer hard omlaag

De analisten van ABM AMRO blijven negatief over het aandeel Imtech . Eerder sloegen de negatieve rapporten van de analisten al in als een bom bij de koers. Vandaag zetten de analisten het koersdoel fors lager op 9,50 euro bij een gehandhaafd verkoopadvies. De analisten rekenen op meer afschrijvingen, meer herzieningen van resultaten en claims in verband met de affaires bij het grote bouwproject in Polen.

De analisten achten een dividendbetaling daarom ook zeer onzeker. Econoom Peter van Zadelhoff van RTLZ stelt dat er veel partijen short zitten in het aandeel. De koers van het aandeel is in het afgelopen jaar met meer dan 60 procent gedaald. Geruchten over een aandelenemissie van 700 miljoen euro terwijl het bedrijf een marktkapitalisatie van zo’n 1 miljard euro heeft zorgden ervoor dat het luik onder de koers volledig open ging.

Aandeel Imtech uit de gratie

Het gemiddelde koersdoel van Imtech staat op 13,76 euro. De consensus over het aandeel is zeer verdeeld, kennelijk zijn veel analisten behoorlijk onzeker over het bedrijf.

Om 13.16 verliest het aandeel 8,86 procent op 8,83 euro.