Intel investeert $ 20 miljard in nieuwe fabriek in Ohio om meer chipproductie onshore te brengen

 • Intel (NASDAQ:INTC) heeft gekozen voor het gebied van Greater Columbus om een ??nieuwe fabriek te bouwen waarin het tot 20 miljard dollar wil investeren om de capaciteit van halfgeleiders uit te breiden, meldt The Dispatch.
 • De nieuwe fabriek zal 3.000 werknemers in dienst hebben en zal worden gevestigd op een perceel van 3.190 hectare in de buurt van de buitenwijk van Columbus in New Albany.
 • De stap maakt deel uit van het besluit van Intel Chief Executive Officer Pat Gelsinger om de capaciteit in de VS uit te breiden om het wereldwijde tekort aan halfgeleiders op te lossen en om meer chips in het land te produceren, vanwege zorgen over de nationale veiligheid.
 • Het is onduidelijk wanneer de fabriek zal worden gebouwd, omdat er stimulansen nodig zijn van het Congres, dat momenteel debatteert over de CHIPS-wet om de productie van halfgeleiders weer aan land te brengen. De Dispatch merkt op dat de Amerikaanse Innovation and Competition Act in juni door de Senaat is aangenomen, maar dat er nog steeds over wordt gedebatteerd in het Huis.
 • Ongeveer 12% van 's werelds chips wordt gemaakt in de VS, met 80% gemaakt in Azië, volgens gegevens uit de industrie.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 75.08 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 79.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Intel Schiphol Nederland ©

  Intel
  Intel


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 14.15 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.52 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13.51.

  Fors dividend Intel

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.43 dollar. Intel 's dividendrendement komt neer op 3.01 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 1.12 procent.

  Recentste taxaties rond de 46 dollar

  Sanford C. Bernstein & Co, Goldman Sachs en KBC Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 193.23 miljard dollar. -21

  Om 16.24 koerst het aandeel 5.26 procent lager op 47.57 dollar.

  Historische beurskoersen Intel

  koersgrafieken intel

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.